W czwartek 6 czerwca w szkole przeprowadzono spotkanie upowszechniające rezultaty projektu Erasmus . W dniach 5.05-18.05. 2024 uczniowie technikum architektury i technikum żywienia odbywali praktykę zawodową (22uczniów) w Cattolica na wybrzeżu adriatyckim we Włoszech.
W auli szkolnej zgromadzili się uczniowie szkoły, beneficjenci i zaproszeni goście. Uczniowie biorący udział w projekcie przedstawili prezentację multimedialną na temat wyjazdu zagranicznego, film krótkometrażowy o pracy uczniów na praktykach i plakat, który przedstawiał najciekawsze miejsca jakie zwiedzali podczas programu kulturowego.
Praktykanci otrzymali certyfikaty uczestnictwa w projekcie a wszyscy zostali zaproszeni na poczęstunek promujący kuchnię włoską . Potrawy przygotowała młodzież w oparciu o oryginalne przepisy pod okiem nauczycieli Iwony Brach i Magdaleny Mordarskiej.
Były to spaghetti bolognaise, pizza neapolitańska i wspaniały deser Panna Cotta.
Wykonanie mistrzowskie „lepsze od oryginału” !!!!!!!