WCAG

W grudniu koło florystyczne wraz z opiekunem Małgorzatą Fik przygotowało stroiki bożonarodzeniowe. oto fotorelacja:

koło florystyczne
koło florystyczne
koło florystyczne
koło florystyczne
koło florystyczne
koło florystyczne
koło florystyczne

Pomarańczowe Anioły przyfrunęły do Bystrej 

12 grudnia b.r. ponownie gościliśmy w naszej szkole Pomarańczowe Anioły - wolontariuszy z siedmiu zaprzyjaźnionych  szkół z Gorlic, Stróżówki, Szymbarku, Bystrej oraz Bieśnika. 
Dzięki Wam drodzy Wolontariusze na gorlickich oddziałach szpitalnych będzie troszkę pogodniej, troszkę cieplej, bardziej świątecznie w tym szczególnym okresie Świąt Bożego Narodzenia.
Jesteśmy wdzięczni za Wasze dobre serduszko i wolny czas poświęcony na rzecz drugiego człowieka.
 
Do zobaczenia w przyszłym roku
 
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017
pomarańczowe anioły - wolontariat 2017

W dniu 23 października uczniowie klasy III gimnazjum z sąsiedniej szkoły – Szkoły Podstawowej im Juliusz Słowackiego w Bystrej, już po raz drugi gościli w naszej pracowni gastronomicznej, bowiem uczestniczyli w kolejnych warsztatach gastronomicznych o tytule „Smaki jesieni”. Młodzież gimnazjalna mogła ponownie wykazać się swoimi predyspozycjami z zakresu gastronomii, pod nieocenioną opieką pani Agnieszki Gryboś – nauczyciela praktycznej nauki zawodu oraz uczniów kl. II Technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zajęcia te, odbyły się z inicjatywy pani Marty Stachury, która wraz z uczniami klasy III gimnazjum, realizuje zadania wynikające z Projektu SPInKa. Uczniowie z wielkim zapałem i wytrwałością działali w pracowni żywieniowej, sporządzając krem borowikowy, ciasteczka z ziarnami oraz hamburgery warzywne. Wykazali się przy tym umiejętnością pracy w grupie, pomysłowością i dyscypliną. Współpraca w zespole przyniosła zamierzone efekty, gdyż po dwugodzinnym wzmaganiu się z potrawami, na talerzach pojawiły się kolorowe i zdrowe przysmaki, gotowe do spożycia.

 

16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty
16-11-2017  warsztaty

19 września uczniowie naszej szkoły mieli okazję wyrazić swój nastrój. Wszystko za sprawą Dnia Emotikona zorganizowanego przez Szkolne Koło Wolontariatu. Na szkolnych ubraniach, torebkach, dziennikach i tablicach multimedialnych pojawiły się wszystkim znane symbole używane, w mniejszym lub większym stopniu,  w codziennej komunikacji. Niektórzy z nas pękali ze śmiechu, inni ronili łzy rozpaczy, jeszcze inni udawali aniołków, bądź też ślepo zakochani nie wiedzieli co się z nimi dzieje. Jedno jest pewne- w szkole było bardziej kolorowo, weselej, optymistyczniej. Nie samą bowiem nauką żyje człowiek J :P ;).

 

dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017
dzień emotikona 2017

kursy staze stypendia projekt

 

Projekt realizowany będzie w partnerstwie przez Polskie Stowarzyszenie Psychologów Praktyków wraz z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Zespołem Szkół Centrum Kształcenia

Rolniczego w Bystrej. Projekt zakłada realizację w latach 2017 – 2020 wsparcia na rzecz uczniów/osób kształcących się w zawodach Technik Architektury Krajobrazu, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Wsparciem objętych zostanie 90 osób. Celem projektu jest zwiększenie szans na zatrudnienie 90 uczniów/osób kształcących się w szkołach zawodowych poprzez dostosowanie kształcenia i szkolenia do potrzeb rynku pracy a przez to zwiększenie efektywności kształcenia zawodowego. Projekt zakłada utworzenie CENTRUM KOMPETENCJI ZAWODOWYCH BRANŻY ROLNICZO-LEŚNEJ Z OCHRONĄ ŚRODOWISKA w ZSCKR; realizację kursów i szkoleń zawodowych; staży zawodowych; stypendiów naukowych.

Realizacja projektu pozwoli na:

  • utworzenie Centrum Kompetencji Zawodowych – utworzenie specjalistycznej pracowni zawodowej
  • zdobycie wiedzy, umiejętności, kwalifikacji zawodowych przez 90 uczestników projektu
  • nabycie doświadczenia zawodowego przez 56 uczestników projektu
  • wsparcie rozwoju edukacyjno-zawodowego poprzez przyznanie stypendiów dla 16 uczestników projektu

Wszyscy uczestnicy projektu otrzymają wysokiej jakości zindywidualizowaną kompleksową ofertę wsparcia zgodną z oczekiwaniami regionalnej gospodarki.

Uzupełniającym działaniem mającym wpływ na realizację celu szczegółowego będzie zwiększenie potencjału Zespołu Szkół poprzez doposażenie pracowni zawodowych zgodnie ze standardem określonym przez Krajowy Ośrodek Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej.

Wartość projektu: 528 137,50 PLN

Wartość dofinansowania: 475 277,50 PLN.

Regulamin i deklaracja

logotyp prpnglogotyp malopolskkalogotyp efs

Back to top